• Vóór 16 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 100
  • Gratis retourneren via het postkantoor
  • Advies? 013 76 20 810

SRNDPTY & DUURZAAMHEID

jurken online

Het milieu zo min mogelijk belasten, restanten minimaliseren en zorgen voor de beste arbeidsomstandigheden. Voor ons is het geen marketingtool, maar een manier van ondernemen die goed voelt. SRNDPTY is geen merk van grootse gebaren, maar juist van kleine en haalbare initiatieven. Natuurlijk geloven we in de kracht van (groene) certificaten, maar we zien ze niet als doel. Daarom besparen we veelal op onze eigen manier. Wat doen wij om eerlijke en duurzame mode te maken? 


PRODUCTIE IN NEDERLAND  
Vakmensen en familiebedrijven: heerlijk om zaken mee te doen. We spreken elkaars taal. Hebben hetzelfde doel voor ogen. Schakelen snel en doelgericht. Hoe ziet dat eruit? Whatsappen, bellen, in de auto stappen en een kwartier later samen bezig zijn met het verleggen van naden, het aanpassen van kraagjes of het kiezen van een andere stof. Niks samples de hele wereld over sturen om het goedkoopste productiekanaal te vinden. Nooit collecties weggooien omdat ze zijn mislukt. Maar simpelweg samen nadenken en doordenken totdat we allemaal tevreden zijn. En dat keer op keer weer.  


INKOOP VAN MINDER BELASTENDE GRONDSTOFFEN  
We hoeven niemand te vertellen dat de modeindustrie niet schoon is. Toch is het niet zo moeilijk om hem een beetje schoner te maken. Wij kiezen daarom altijd het minst belastende alternatief. Samenwerken doen we steeds vaker met producenten die actief bezig zijn met de bescherming van mens en milieu. Ons ideaal? Een transparante markt waarin je echt tot aan de bron de grondstoffen en productiemethoden kunt achterhalen. Dat zou eigenlijk allang de realiteit moeten zijn! Wij blijven hierover kritische vragen stellen bij leveranciers en producenten. 

MINIMALE VERPAKKINGSMATERIALEN
Omdat we lokaal produceren, neemt niet alleen het aantal transportkilometers af (per kledingstuk scheelt dit makkelijk 15.000 kilometer). Ook is er veel minder verpakkingsmateriaal nodig. Vanaf productielocatie naar ons magazijn gebruiken we geen plastic of karton. En ook in het verzendproces naar onze klanten (consument en retailer) kiezen we bewust voor cleane en minimale verpakking.  

FACTS 

- Door productie in Nederland besparen we makkelijk 15.000 transportkilomters per kledingstuk

- Door sampling en productie op dezelfde locatie te doen, voorkomen we onnodige transportkilometers 

- Veel van onze leveranciers zijn OEKO-TEX gecertificeerd 

- Kleine productieseries zorgen voor te verwaarlozen restvoorraden 

- Tijdens het transport van en naar onze ateliers gebruiken wij geen verpakkingsmateriaal